Date: Tuesday 30th January 2024

Venue: Education centre, Birmingham Children's Hospital

Morning Session Arrival and Registration 10-10.30 Refreshments available on arrival

Refreshments available on arrival			
Presentation	Presenter	Duration	Approx.
			times
Welcome	Louise Allen (Chair)	5 minutes	10.30
Holistic first- hand	Claire Peat	15 minutes	10-30-10.45
experiences of training	(Nottingham)		
within the Metabolic	Bryony Wright	15 minutes	10.45-11.00
Stakeholders	(Bristol Southmead)		
laboratories		20 1 1	11 10 11 00
Specialist portfolio	Laura Cowley	20 minutes	11.10-11.30
Pros and Cons of current	(Liverpool Alder hey)		
version	DISCUSSION: perspectives on training from	15 mins	11.30-11.45
	the wider group	13 1111113	11.50-11.45
Refreshment break (15 minutes) - 11.45am – 12.00			
A pitch: A specialist	Yvette Taylor	30 minutes	12.00-12.30
portfolio for IMD and	(Birmingham)	30 minutes	12.00-12.30
NBS	(birtiilighatti)		
1120	DISCUSSION: from the wider group	20 minutes	12.30-12.50
	Specialist Portfolio- Are we worth it?		
Harvey's Gang – Helping	Malcom Robinson (founder Harvey's Gang)	30 minutes	12.50-13.20
children understand	and		
their healthcare through	Nigel Coles, IBMS Council Member for West		
laboratory tours	Midlands		
	2 1 10 11 (0 1 1 1 1)	- 10	40.00.40.00
Metabolic Minds	Rachel Carling (Synnovis London)	5-10 mins	13.20-13.30
Initiative			
Lunch 1.30-2.15			
Afternoon Session	Lisa Mennie (Chair)		
Genome sequencing for	Joanna Ziff (Evaluation and Performance		
NBS	Lead) and Katrina Stone (Clinical Geneticist)	30 minutes	14.25-14.55
Character distant	Genomics England	20	45 40 45 40
Changes in clinical	The initial stages in the development of a dried blood spot method for the detection of inborn	30 minutes	15.10-15.40
practice and laboratory	errors of bile acid synthesis disorders- Rohit	Each speaker 10 mins	
processes	Hirachan	10 1111113	
	Metbionet Website – functionality and new		
	features (Nathan Cantley)		
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\	Metabolomics - Greg Toulson (Birmingham)	20 minutes	15 40 16 15
What's the UKAS future?	Emilie Terry (Birmingham)	30 minutes	15.40-16.15
Its risk based			

Date: Tuesday 30th January 2024 Venue: Education centre, Birmingham Children's Hospital